marți, 21 februarie 2012

DRAGOBETE




De dragobete

Ooo tamaiaose, ghiocei, viorele
feriti-ma de drumuri rele
pe drumuri sunt aprope casuri trei
lung e drumul pana casa ei

Dar lasa, lasa, ajung la aceea casa
iar la poarta ea prima o sa iasa
si atunci din traista voi scoate daruri alese
fragi infloriti si multe multe flori culese

Caci draga mi e fata asta si la sufelt o am
si urma amandoi promisinue sa ne dam
ca ne vom iubi pana in zile de apus
si asta ne va fi juramantul depus


La 24 februarie, in ziua cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste Aflarea capului Sf. Ioan Botezatorul, spiritualitatea populara consemneaza ziua lui Dragobete.

De obicei, tinerii, fete si baieti, se adunau mai multi la o casa, pentru a-si "face de Dragobete", fiind convinsi ca, in felul acesta, vor fi indragostiti intregul an, pana la viitorul Dragobete.

Dragobetele trebuia tinut cu orice pret: Daca nu se facea cumva Dragobetele, se credea ca tinerii nu se vor indragosti in anul care urma. In plus, un semn rau era daca o fata sau un baiat nu intalneau la Dragobete macar un reprezentant al sexului opus, opinia generala fiind ca, tot anul, respectivii nu vor mai fi iubiti, iar daca o fata iesea impreuna cu un baiat si nu se sarutau se credea despre ei ca nu se vor mai iubi in acel an.


Pe scurt iubiti-va si indragostiti-va. Este un sentiment placut care merita trait a cate ori este posibil. Atunci cand evenimetele zilnice vor fi inlocuite cu amintirile de alta data nu ramane decat sa speram ca avem amintiri placute mai mult decat cele neplacute.


Va doresc sa aveti un an plin de bucurii si iubire si sa avem cat mai multe ocazii sa serbam aceasta zi pe langa cei dragi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu